dimarts, 26 d’octubre del 2010

A més de queixes, també agraïments

Encara que la utilització habitual que faig d'aquest mitjà és per queixar-me de situacions que consider inadequades, aquesta volta m'agradaria agrair l'atenció que he obtingut dels responsables del correu electrònic de l'Ajuntament d'Eivissa. En les darreres situacions en què hi he contactat, m´han respost ràpidament, i de forma molt amable. La darrera en referència a alguns suggeriments de millora a les instal·lacions de les piscines des Viver.

També pens que la resposta del regidor d'Esports publicada en aquest diari, a algunes queixes plantejades de manera bastant agressiva, varen ser molt correctes i conciliadores, i això s'ha de valorar. L'important no és que la gent no s'equivoqui (tots som humans, com se sol dir). L'important és ser capaços d'acceptar que ens hem equivocat i intentar corregir.
Crec que en aquest sentit l'actual equip de govern ha mostrat més encert que altres equips dels seu mateix partit o de l'oposició, com per exemple, quan va retrassar l'inici de les obres de les piscines de Can Misses fins que hagin estat operatives les des Viver, en contra de la seva planificació inicial. Tant de bo que millorin en aquesta línia i que altres governants en prenguin exemple.

I si ajudam tots avisant del que no funciona, serà més fàcil arreglar les coses, sobretot si ho feim amb amabilitat, almenys d'entrada.
Publicat a diario de ibiza el dia 28/10/2010 amb el títol No només queixes

dissabte, 23 d’octubre del 2010

Inestabilitat de les places definitives

Fa 15 anys que faig de professor de tecnologia a l'IES Algarb, d'Eivissa.

Sempre he pensat que el principal objectiu de la meva feina és el benefici de l'alumnat. I crec que és important, per aquest benestar, l'estabilitat del professorat del centre.

Però hi ha professors que, malgrat tenir la plaça definitiva, fa anys que no exerceixen en el centre (comissions de serveis, assessors de CEP, etc). Això dificulta l'estabilitat i perjudica als alumnes i a la resta de professorat. I només beneficia al professor/a que "posseix" la plaça.

A tall d'exemple, fa 12 anys que C..G..A.. realitza la funció d'assessor del CEP d'Eivissa, encara que té la plaça al departament de tecnologia del meu Institut. Des d'aleshores hem tengut continus canvis de professor al departament, per la imposibilitat d'ocupar la plaça (i les dificultats de demanar comissions de serveis). A finals d'aquest curs, si no s'arregla aquest tema, tornarà a passar. A l'Institut Isidor Macabich passa una cosa semblant amb la plaça d'Orientador/a, que correspon a L..C.., l'alcaldesa d'Eivissa. Fins ara s'havia tengut una certa estabilitat gràcies a comissions de servei, cosa que enguany, no sé si arbitràriament, no s'ha concedit.

En el cas de professors del CEP, haurien de crear-se les places corresponents que poguessin ocupar (amb condicions especials si es vol garantir la movilitat) i així deixar lliure la plaça on no exerceixen. Per a altres casos, com els de càrrecs polítics, una solució per no perjudicar completament els interessos com a treballador seria mantenir la plaça durant un límit de temps (4 anys, p.ex.). A partir d'aquell moment el professor corresponent hauria de reintegrar-se a la seva plaça o passar a estar en expectativa i la seva plaça quedar alliberada.

enviat a 
Conselleria d'Educació i Cultura
Sindicats: ANPE, STEI, CCOO, UGT, USO, CSI-CSIF

dissabte, 16 d’octubre del 2010

Son Espases: Despotisme o incompetència?

Ja fa anys que sofrim la polèmica de Son Espases. Vaig poder entendre que Son Dureta necessitava més espai i que no es podia (o no convenia) ampliar-la. També vaig acceptar que, després de fer campanya en contra fins al darrer moment, el partit que governa hagués d'incomplir les seves "promeses" perquè no havien valorat adequadament els inconvenients de la contra-proposta que defensaven. Però el que em costarà molt entendre i no sé si podré acceptar és que en lloc de construir Son Espases per ampliar i desdoblar els serveis que així ho necessitassin, s'hagi fet per substituir i eliminar completament Son Dureta. Em sembla una tudadissa de recursos tan exagerada que només la puc entendre com a conseqüència d'un profund menyspreu cap al poble o d'una incompetència malaltissa.

 I per rematar-ho segur que deixaran perdre els edificis i els terrenys de Son Dureta (o en faran algun negoci per omplir les butxaques d'algú "important"). Visquem i coses veurem.

Josep F. Huguet
enviat a diario@ultimahora.es
dia 13/10/2010

dijous, 14 d’octubre del 2010

Comentaris i missatges a 971balears

Com aquest programa de debat (més o menys) tracta temes que em semblen interessants i que fan "opinera", hi he fet alguns comentaris i he enviat alguns missatges ( alguns ja arran del final del programa, que, evidentment no han pogut "acoblar")

per a971balears@ib3tv.com
data13 de setembre de 2010 17:40
assumpteDebat sobre educació
enviat pergmail.com


Estic mirant el debat i m'agradaria aportar la meva opinió com a professor des de fa 15 anys.

Crec que la diferència fonamental no està en si hi ha bons o mals alumnes i/o bons o mals professors en unes o altres. La diferència està en la quantitat d'alumnes que no tenen un recolzament positiu a casa seva, en una o en l'altra. Els serveis que s'han de pagar solen valorar-se més, i per tant, els pares solen estar més pendents dels fills.

 Amb el tema de batxillers de ciencies i lletres passa algo semblant. Alumnes brillants n'hi ha tant a ciències com a lletres. Però els alumnes menys "estudiosos" tenen normalment més fàcil accedir a les assignatures de lletres i "dilueixen" els alumnes més brillants (la quantitat d'alumnes per grup sol ser superior)


SEGON MISSATGE










data16 de setembre de 2010 17:33
assumpteComentari respecte al programa d'ara.
enviat pergmail.com


Estam sotmesos a les directrius d'alguns dels tour-operadors. Als 60 varen pressionar per construir hotels descontroladament. Després han pressionat per un tot inclòs "tirat de preu".

L'argument de que hem de tragar qualsevol tipus de turisme per sobreviure no és molt sòlid. Hi ha molts tipus de turisme. La frase que s'ha dit: millor 1 turista de 1000 euros, que 1000 d'1 euro.

En una carta al diari d'eivissa una persona es queixava de que  "vivimos de esto" és l'excusa preferida de polítics i empresaris sense escrúpols o sense idees per evitar el cumpliment de les lleis.

I l'excusa de la crisi tampoc em serveix, perquè els problemes que estam discutint són més antics que la crisi.

No sé si aquesta adreça que me va donar en el blog en Joan Monse és el que jo demanava. Per poder contribuir "en directe" al debat, ja que d'un anterior missatge no vaig tenir constància que ningú ha hagués llegit.

Gracies: Xisco. Eivissa


TERCER MISSATGE

11 d’octubre de 2010 16:20
assumptePrograma 971 en directe
enviat pergmail.com


Estic vegent el programa. Em sembla molt interessant el tema dels antics oficis. Som professor de tecnologia, i dins el possible, intent usar el vocabulari de les illes per a les eines, que puc recuperar amb els meus alumnes. Però els llibres de text no el duen i no conec cap publicació que els inclogui.

De tota manera, pretendre que tot s'ensenyi a l'escola és una errada. Els nins necessiten temps per distraure's i amb el temps d'escola que tenen no n'hi ha prou per ensenyar el que diu la conselleria. Crec que les activitats extraescolars poden ajudar a difondre les velles tradicions. Encara que molts nins ja tenen tot el temps ple d'altres activitats.

Això és tot, de moment.

dimecres, 6 d’octubre del 2010

Nous suggeriments d'un ciutadà

Bones tardes:

  Tal com me varen indicar en l'anterior resposta, que vaig agraïr de cor, voldria fer algunes propostes referents a les nova piscina de Es Viver.

  Es possible que algunes propostes que farè corresponguin a obres o instal·lacions que encara no s'han pogut acabar per les preses en el trasllat, però no en tenc coneixement. Les propostes són les següents:

- A la zona de vestuaris:
   - Instal·lar algun sistema (amb perfils d'alumini o d'obra)  per evitar que des de fora, quan s'obri la porta, es pugui veure la gent que s'està canviant dins.
   - Entre les dutxes, posar també mampares (d'1,5 mts d'alçada al menys) separant les dutxes entre elles (si no individualment, de dues en dues o tres en tres), per aconseguir un poc més d'intimitat. (Amb la situació actual els comentaris de la gent es que semblen les dutxes dels camps de concentració de pel·licula.)

 - En referència al servei de neteja, donat que hi ha dos vestuaris per cada sexe, quan s'ha de fer net es podria deixar "tancat" un dels vestuaris mentres es fa net, i que la gent usas l'altra. Es un poc violent que les senyores que fan net es passegin pels vestuaris masculins mentre hi ha persones canviant-se i dutxant-se.

Moltes gràcies

Josep F. Huguet
enviat a eivissa.es